19:00

Vedums AIS

Referat: Hols IF - Vedums AIS

Peter Wallin hjälte mot Hol!

De tillresta VAIS-supportrana fick se oss ta en allt annat än stabil 1-0 (1-0) seger borta mot Hol igår kväll. Stor matchvinnare blev kanske lite oväntat Peter ”Lurvas” Wallin som avgjorde matchen med sitt nickmål i mitten av den första halvleken.

Matchen började annars ganska positivt för vår del, med spel på Hols planhalva den största delen av tiden. Passningsspelet var inte helt distinkt, med korta anfall som följd, men känslan var ändå att vi var ett nummer större än våra motståndare.

Den sista kvarten av första halvlek jämnade Hol ut spelet allt mer efter att vi börjat agera lite tveksamt i den stundtals besvärliga vinden. Vi saknar fortfarande den riktiga pondusen i försvarsspelet, men samtidigt släpper vi till oerhört lite målchanser. Också svårt att få till ett fungerande försvarsspel när vi allt för sällan får fast bollen högt upp i planen.

Tyckte ändå att vi haft relativt bra kontroll på matchen större delen av halvleken och förhoppningen var givetvis att förbättra oss ytterligare i den andra halvleken. Vi började också helt ok den första kvarten utan att få till ytterligare ett mål och istället fick hemmalaget återigen lite grepp om oss.

Man skapade bla en hel del hörnor och frisparkar efter att vi agerat mindre bra och i de lägena är 1-0 en bräcklig ledning. Hol lyfte efter hand upp mer och mer folk i anfallet och vi hade fortsatt svårt att vinna tillräckligt många dueller.

Håkan fick göra en kvalificerad räddning när en Hol spelare fick skottläge i höger innerposition, men vi hade också flera bra tillfällen att punktera matchen med ett 2-0 mål. Inbytte Tommy Jonsson var delaktig i flera fina anfall där både Klas Boman och Martin Kempe var nära att avgöra matchen.

Oavsett hur bra vi genomför matchen fick vi med oss tre poäng och det är vad fotboll handlar om. Vi var inte helt 100% efter midsommarledigheten, men jag ser med stor tillförsikt fram emot nästa match mot Vårgårda. I vårens möte lagen i mellan vann Vårgårda med 2-1 i en ganska medioker match. Jag är säker på att lördagens match kommer att få en helt annan karaktär och då gäller det för oss att visa att vi vill vara med när det drar ihop sig fram i höst!

Håkan Göransson gjorde en mycket stabil match och var felfri i 90min, i övrigt har de allra flesta mer att ge. Positivt inhopp också av Tommy Jonsson vars spel tillför ytterligare en dimension. Peter Wallin gjorde också en utmärkt första halvlek och fick dessutom kröna det med säsongens andra nickmål.

För första gången den här säsongen har vi också nästan hela truppen i träningen och i speldugligt skick och det lovar gott inför framtiden!

Skribent: Marcus Wallin

sön 5 okt 2008, 15:00 Vedums AIS - Hols IF 2 - 5